Ze zeggen wel eens dat de tweede pagina van Google de beste plek is om een lijk te verbergen. Ik leer je hoe je dat kunt voorkomen.

Hi there!

Deze training is voor iedere ZZP’er die iets met SEO wil doen, maar nog (steeds) niet begonnen is omdat het intimiderend is, het onmogelijk lijkt in je eentje en het zoveel informatie lijkt.

Leer wat SEO precies is, hoe je het toepast én hoe je het zelf kunt bijhouden. Je leert hier in praktische stappen de basis voor topposities in Google leggen, waar je nog jaren plezier van kunt hebben.

Je wilt topposities in Google, maar waar begin je?

SEO staat al een tijdje op je wensenlijst, maar toch ben je nog steeds niet écht begonnen.
Je staat al wel met wat resultaten in Google, maar je weet eigenlijk niet zo goed hoe je daar gekomen bent. SEO intimideert je, want je hoort allerlei begrippen die je niets zeggen. Is het niet veel te ingewikkeld om in je eentje aan te beginnen? En levert het wel op wat je ervan hoopt? Is het niet beter om te wachten tot je wat meer klanten hebt gehad, meer verkocht hebt of je je eerste personeel inhuurt?

Natuurlijk weet je dat NU het beste moment is om te starten met SEO. Liever vandaag beginnen, dan morgen, zodat je eerder die kopposities in Google pakt. Toch onderneem je nog altijd geen actie.

Want waar moet je beginnen? Wat moet je eigenlijk precies doen om hoger te komen? Of om überhaupt te ranken in Google? Hoe weet je wat de beste zoekwoorden zijn? Hoe versla je die concurrenten dan? En hoe zorg je ervoor dat je ze permanent verslaat?

Het is niet moeilijk, maar je moet het wél gaan doen. Als je eerlijk bent, dan heb je er eigenlijk helemaal geen zin in om zelf uit te zoeken waar je moet beginnen. Je wordt al moe van de gedachte.

Hoe fijn is het als iemand je stap voor stap laat zien wat je moet doen om je die schop onder je kont te geven? Om die ijzersterke basis voor SEO te leggen waar je nog jaren plezier van gaat hebben.

Met die basiskennis op zak én de les die helemaal over concurrentie gaat, heb jij alles op zak om het zelf bij te kunnen houden.

nienke buijser

Ik vond het ook overweldigend

Ik werkte al een tijdje als tekstschrijver voor ik me echt verdiepte in SEO. Ik volgde een cursus en raakte totaal ontmoedigd. Ik kreeg een hele dag lang begrippen naar mijn hoofd geslingerd, maar niemand die me vertelde welke concrete stappen ik nou moest zetten om met SEO te beginnen.

Achteraf bleek dat het eigenlijk heel logisch was. Ik kende mijn doelgroep goed en schreef mijn teksten allang voor hen, zonder uitgebreid zoekwoordenonderzoek. Door nog gerichter aan de slag te gaan, wist ik de websitebezoeken via Google met gemiddeld 300% per klant te verhogen.

Jij hoeft niet al die stappen door zoals ik dat deed. SEO kan een stuk praktischer en met minder theorie. 

Ik schreef lange tijd alleen op zoekwoorden die je stuk voor stuk moet researchen. Op die manier kost SEO ontzettend veel tijd. Inventariseren, concurrentie-analyses doen, website statistieken doorspitten. Maar dat is heel lastig als je nog helemaal niet zoveel in de zoekresultaten staat. Die stappen zijn heel belangrijk, maar pas wanneer je de ijzersterke fundering gelegd hebt.

SEO begint met een stevige basis waar je geen concurrentie-analyses voor hoeft te doen en je ook geen uitgebreide analytics-training voor nodig hebt. Je hoeft niet te betalen voor een stikdure SEO tool die je laat zien hoeveel concurrentie welk woord heeft. Sinds ik dat ontdekte, is SEO voor startende websites een stuk leuker worden. Het is makkelijk en kost veel minder moeite.

Dat gezegd hebbende: je moet natuurlijk wel eerst bepalen waarom je precies voor SEO kiest, wie er op je website moet komen én wat ze er moeten doen. Hoe weet je nou wat er belangrijk is? En hoe je dan de juiste woorden kiest om je pagina’s over te schrijven?

Ik heb in de afgelopen jaren voor zoveel verschillende type organisaties gewerkt, dat ik goed weet waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste SEO strategie. Ik heb de stappen voor je doorlopen en een praktisch stappenplan gemaakt waar jij op lange termijn van profiteert. Zodat je eindelijk met al je content in de zoekresultaten van Google verschijnt en je geld kunt verdienen zonder zelf geld te stoppen in advertenties.

In de cursus ontdek je...

Hoe leuk SEO is

Met SEO investeer je in een stevige basis waar je bedrijf nog jaren plezier van heeft. En het maken van nieuwe content wordt zoveel leuker als je begrijpt hoe SEO werkt.

Dat een goede SEO strategie niet alleen maar cijfers is

Een Google Analytics expert zijn om resultaat te boeken? Niet nodig! Om te starten hoef je alleen maar de basisbegrippen te kennen en je zult zien: Google works its magic.

Hoe je een SEO strategie kiest die bij jouw bedrijf past

De and there was content-methode is er voor ZZP'ers die met SEO willen starten. Simpel, praktisch & toegankelijk, zodat je als beginner direct aan de slag kunt.

Hoe je de juiste zoekwoorden selecteert

Ik geef je voorbeelden en laat zien hoe ik die keuzes maak. Ook laat ik zien hoe je dat in één keer voor een half jaar kunt uitzoeken.

Wat levert SEO op?

Zo’n 68% van alle online ervaringen begint bij de zoekmachine. Als je vervolgens bedenkt dat er 3,5 miljard (!) zoekopdrachten per dag gedaan worden, dan wordt het nog interessanter. SEO is een organische marketingstrategie die je in alle facetten van je marketingfunnel kunt inzetten. Dat betekent dat je geen euro hoeft te investeren om er resultaten uit te halen. Wat blijkt: zolang jij waarde blijft bieden, zal Google je website op topposities houden, zelfs wanneer de pagina al meer dan 5 jaar oud is.

Dit zeggen de deelnemers:

"Ik had al eerder wat presentaties over SEO bijgewoond, maar daar ging ik juist wat verward naar huis. Nienke weet het super behapbaar te maken, zodat je echt zin krijgt om je website te optimaliseren!"

"Ik kan echt de diepte in met mijn eigen content dankzij de praktische inslag. Het meest waardevol vond ik ook dat ik nu niet meer de overtuiging heb dat SEO ingewikkeld is."

"Het verraste me dat SEO minder ingewikkeld is dan ik van tevoren dacht. Het is vooral een tijdsinvestering. Ik kan met concrete tools aan de slag!"

"Door de praktische voorbeelden die Nienke weet te geven gaat het onderwerp leven. De oefeningen die je doet tijdens de training maken dat je de theorie direct toepast op jouw eigen website en zo meteen een overzichtelijk stappenplan met actiepunten voor jezelf hebt."

"Het was heel anders dan ik had verwacht, maar op een positieve manier. Ik dacht dat het veel technischer zou zijn, maar het gaat veel meer over "logisch nadenken" en het makkelijk maken voor je doelgroep. Ik ben erg nieuwsgierig naar deel 2, 3, 4, 5, 6 etc haha!"

"De hele SEO wereld voelde voor mij heel complex. Nienke heeft het heel helder ingedeeld waardoor het hapklare brokken geworden zijn"

"De training was echt boven verwachting. Het voelt heel haalbaar allemaal en ik heb zin gekregen om aan de slag te gaan. Het verraste me dat SEO zo tekstueel is en minder technisch dan verwacht!"

"De training overtrof zeker mijn verwachtingen. Het stappenplan is heel prettig in plaats van random tips. Ook fijn dat Nienke het insteekt zoals ik ook graag werk: eerlijk & lange termijn."

Dit leer je in de modules

Module 1: Kickstart

We beginnen met een kickstart: alles wat je moet weten komt in vogelvlucht voorbij.

Module 2: Moet je nu starten met SEO?

Is dit een goed moment om te starten met SEO? Of kun je beter even wachten? Wanneer moet je beginnen en wanneer ben je te laat? En wat is slimmer: investeren in lange termijn of korte termijn succes? Je hoort het hier.

Module 3: De basics

In deze video krijg je antwoord op de vragen: Wat is SEO? Waarom zou je voor SEO kiezen? Wat levert het op? Welke vormen van SEO zijn er? Wat zijn keywords, linkbuilding, duplicate content en redirects?

Module 4: Hoe werkt SEO?

Hoe werkt SEO? Hoeveel tijd heb je er voor nodig en welke tactiek is het meest geschikt? Dat hoor je in deze video.

Module 5: De &therewascontent-methode (voor zzp’ers)

In deze module zie je welke stappen ik volg binnen de &therewascontent-methode en zet ik je zelf aan het werk om SEO voor jouw business te laten werken.

Module 6: SEO-voortgang volgen (Analytics + Search Console)

In deze module zie je hoe je jouw SEO-voortgang zelf kunt bijhouden. Je kijkt over mijn schouder mee terwijl ik je de basis van Google Analytics laat zien én ik vertel je meer over wat je kunt doen aan optimalisatie wanneer je al een tijdje content maakt.

Module 7: Zo doe je het beter dan je concurrenten

Heb jij al langer een website en wil je het beter doen dan je concurrenten? Ben je op zoek naar een makkelijke manier om jouw keywords met die van de concurrenten te vergelijken of wil je weten hoe belangrijk concurrentie eigenlijk is? In deze module zie je hoe je vindt wat je zoekt met behulp van gratis browserextensies/plugins.

Module 8: Tips waarmee je verder kunt

Je bent bijna klaar om met de &therewascontent-methode aan de slag te gaan. In deze laatste module nog een paar tips en aandachtspunten waarmee je verder kunt, waaronder de impact van je webdesign op SEO.

Extra voor VIPs: Het belang van linkbuilding

Waarom linkbuilding zo ontzettend belangrijk is voor je SEO, hoe je dit kunt stimuleren en wat je absoluut niet moet doen om penalty’s van Google te voorkomen.

Extra voor VIPs: Zo maak je een marketingfunnel

Waarom funnels zo handig zijn om over na te denken wanneer je met SEO aan de slag gaat én hoe je hier ook profijt van hebt als je SEO met ads wilt combineren.

Dit krijg je altijd als je meedoet:

8 modules met meer dan 20 video’s

Alles wat je weten over SEO in 8 modules. Iedere module bestaat uit meerdere lessen, zodat je de modules makkelijk in je eigen tempo kun kijken.

De &therewascontent-methode (pdf)

Niet alleen zie je de opdrachten online, maar ook kun je alle stappen (en opdrachten) van de &therewascontent-methode voor SEO downloaden in een handige pdf.

Updates en aanvullingen

Ik kijk regelmatig of het nodig is om iets aan de training aan te passen. Je krijgt bericht zodra er iets is gewijzigd, bijvoorbeeld als er grote Google-updates plaatsvinden die impact hebben op de strategie.

1 jaar toegang tot alles

Als je de training koopt, kun je alles in je eigen tempo bekijken en nog eens terugkijken. Je hebt daarvoor 1 jaar lang de tijd. Ruim voordat je toegang afloopt, krijg je een mail zodat je kunt checken of je alles hebt gezien.

Als VIP krijg je ook nog:

Voor de VIPs: 2 Bonusvideo’s

Over linkbuilding en marketingfunnels.

Voor de VIPs: 1 persoonlijke call met Nienke (t.w.v. € 70)

Als VIP krijg je een (video)belafspraak van 30 minuten met mij. Daarin kun je me vragen wat je wilt. Je krijgt een link naar mijn agenda en daarin kun je zelf een afspraak plannen op een moment dat jou uitkomt.

Voor de VIPs: Schrijven voor online vindbaarheid ebook (t.w.v. € 15)

Een handig ebook om je te helpen nog betere teksten te schrijven. Ook handig wanneer je al wat teksten op je site hebt staan die je graag wilt herschrijven of optimaliseren.

Voor de VIPs: Editorial Content Kalender (t.w.v. € 15)

In de Editorial Content Kalender (Google Sheets) hou je makkelijk bij welke content je op de plank hebt liggen én wanneer deze gepubliceerd moeten worden.

SEO 101 - Regular

Doe als regular mee met SEO 101 voor beginners
199
  • Direct aan de slag
  • 8 Videomodules
  • Met handige pdf's
  • 1 jaar lang toegang

SEO 101 - VIP

Doe als VIP mee met SEO 101 voor beginners
249
  • Alles van regulars + 2 bonusvideo's
  • Persoonlijke call (30 min) met Nienke t.w.v. € 75
  • Schrijven voor online vindbaarheid ebook t.w.v. € 30
  • Editorial Content Kalender t.w.v. € 30

Veelgestelde vragen

Ja zeker! Deze training is perfect voor ZZP’ers die geen ervaring hebben met SEO.

De training legt echt de basis uit van SEO voor mensen die nog niet eerder met SEO gewerkt hebben. Kijk goed naar de modules om te kijken of het iets voor jou is. Je mag natuurlijk ook een berichtje sturen als je toch twijfelt.

Zeker, de training is zo ingericht dat jij hierna zelf verder kunt. Ik vind het belangrijk dat je begrijpt hoe SEO werkt en hoe je de strategie goed uitvoert én bij kunt houden. Zo kun je er voor kiezen om SEO uit te besteden in de toekomst, maar het hoeft niet.

Deze training is voor iedereen die graag voor zijn/haar organisatie meer met SEO zou willen doen. Ook wanneer je in vaste dienst werkt of zelf medewerkers in dienst hebt, dan kun je hier lessen uit leren. De training is echter wel gericht op ZZP’ers en daar zijn de voorbeelden voor gemaakt.

Ik denk mee met de vragen die jij me stelt. Ik kan je vertellen wat ik zou doen, maar uiteindelijk is het aan jou en je eigen verantwoordelijkheid waar je mee aan de slag gaat.

Nee, dat is enkel voor de VIP-deelnemers. Als je vragen hebt over het volgen van de training, dan mag je die natuurlijk wel stellen.

Ja! Nadat jij de training gekocht hebt, heb je een jaar toegang tot alles wat er bij deze training hoort. Als het aanbod aan bonusvideo’s groeit, dan profiteer je daar van mee als je de training al gekocht had.

Ja, je ontvangt altijd een btw-factuur die je makkelijk kunt verwerken in je administratie.

Die ontvang je direct na afronding van het betaalproces.

Nee, je koopt eenmalig toegang tot de training waarna je 1 jaar vanaf de aankoopdatum toegang hebt. Na dit jaar stopt de toegang automatisch.

Mist je vraag? Stuur dan even een mailtje naar nienke@andtherewascontent.com en ik help je op weg.